Pages

Friday, December 30, 2016

DEVILISH CHOCOLATE CUPCAKES


Resipi kek chocolate ini banyak digunakan dikalangan blogger tempatan. Kek chocolate yang moist dan sesuai dihias dengan apa2 jenis frosting Saya menghiasnya dengan buttercream frosting biasa. Its a keeper recipe yang perlu ada dan ketahui cara membuatnya


Devilish Chocolate Cupcakes


  • 2 cawan tepung gandum
  • 3 / 4 cawan cocoa powder
  • 1 ¼  sudu kecil soda bikarbonat
  • 1 / 2 sudu kecil garam
  • 1 / 2 cawan gula pasir
  • 1  1 / 4 brown sugar
  • 225 gm mentega
  • 4 biji telur gred A
  • 2 sudu kecil vanila ekstrak
  • 1/2 cawan susu
  • 1 cawan air panas


Panaskan oven pada suhu 170C

Bancuh koko doan air panas dan ketepikan

Pukul mentega dengan gula sampai ringan dan mengembang, tambah telur.

Bila semuanya sudah sebati masukkan bahan-bahan  kering(tepung, cocoa powder) bergantian dengan bahan2 cecair (susu+bancuhan koko) dalam tiga bahagian.

Terakhir masukkan vanili estract.

Masuk dalam acuan muffin 


Bakar selama sekitar 30 minit atau hingga masak.
    Notes n


    RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.


    No comments:

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...