Pages

Friday, May 20, 2016

CREAMY PUMPKIN PIE



Banyak-banyak Pie/Tart, pie labu inilah yang paling saya suka, cukup lemak dan berkrim Untuk resipi kali ini saya menggunakan resipi supermom kerana ia menyediakan method step by step yang mudah diikuti, manakala intinya aya guna resipi Chef Wan  perghh sedap kombinasi labu dengan rempah-rempah kuih





Pai Labu

Untuk Crustnya saya mengguna resipi dari sini - http://pagingsupermom.com/2013/11/how-make-pie-crust/

Untuk Fillingnya saya guna resipi Chef Wan, cukup lemak




  • 2 cawan puri labu (labu yang direbus dan dilecek halus)
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1/2 cawanmadu
  • 1 1/2 cawan susu cair
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 2 biji telur
  • 1 1/ 2 sdt serbuk kayu manis
  • 1/2 sdt serbuk halia
  • 1/2 sdt serbuk cengkih



  1. Panaskan oven pada suhu 220 C
  2. Campurkan semua bahan dan tuang ke dalam tarts
  3. Bakar selama 10 minit
  4. Rendahkan suhu dan bakar lagi 45 minit atau sehingga masak
Notes


RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.



No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...