Pages

Thursday, March 27, 2014

ORANGE CAKE WITH CHOCOLATE GANACHE


Permintaa customer mahukan orange cake with chocolate ganache. Saya gunakan recipe butter cake dengan mengganti susu dengan jus limau oren. Parut kulit oren menambahkan aroma dan keenakan kek. Pada mulanya saya rasa jangkal dengan meletakkan chocolate ganache..tetapi nyata ianya mempunyai kombinasi yang menarik dan sedap.




Orange Cake with Chocolate Ganache
Prep time

Cook time

Total time


Ingredients
250 g mentega
250 g gula cater
270 g tepung naik sendiri
4 biji telur
125 ml jus oren
2 biji parut limau oren

Instructions
Panaskan oven pada 180 C

Pukul mentega dan gula sehingga gebu

Masukkan telur sebiji demi sebiji sehingga habis

Gaulkan parutan oren dengan tepung

Masukkan tepung berselang seli dengan jus oren - Saya  bahagi pada tiga

Tuangkan adunan ke dalam acuan 8" atau 9" dan bakar selama 40 minit atau sehingga masak.


 @PATYSKITCHEN, All images and content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please rewrite.

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...