Pages

Monday, November 28, 2011

PUMPKIN SPICES DONUT / DONUT LABU BEREMPAH


I still used Chef Farah Quinn donut recipe but instead of orange sweet potatoes, I used pumpkin and  add 1tsp pumpkin spices. For coating I stick to the traditional ways....castor sugar. For recipe please refer to my entry on Donut Ubi Merah Ala Chef Farah Quinn.



_________________________________________________________________

Untuk resipi donut labu ini , saya masih mengekalkan resipi Chef Farah Quinn. Saya gantikan keledek dengan labu lecek. Untuk menambahkan kenakan pada labu saya masukkan 1 sdt rempah campuran labu dan salutkan donut ini dengan gula castor. Idea asal hendak campurkan gula castor dengan serbuk kayu manis tetapi terlupa pula....sebaik-aiknya campurkan gula dengan serbuk kayu manis. Ini akan membangkitkan lagi aroma dan rasanya. Untuk resipi sila lihat Donut Ubi Merah Ala Chef Farah Quinn.

Next Post - Apam Polka Dot

________________________________________________________________________

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...